Colectia mea de bancnote aici:
colectiadebani.blogspot.ro

luni, 20 iunie 2011

Noile bancnote canadiene de polymer


Banca Canadei a prezentat bancnotele de 50 de dolari si 100 de dolari din noua serie de bancnote de plastic... Impreuna cu acestea a fost prezentata tematica pentru restul bancnotelor din serie:

-Bancnota de 100 de dolari ce va fi lansata in noiembrie 2011 il prezinta pe avers, la fel ca bancnota anterioara, portretul lui Sir Robert Borden, Prim Ministru al Canadei intre 1911 si 1920, iar pe revers inovatiile medicale, un cercetator studiind la microscop, o tulpina ADN, o Electrocardiograma, si un tub de Insulina.





-Bancnota de 50 de dolari ce va fi lansata in noiembrie 2011 il prezinta pe avers, la fel ca bancnota anterioara, portretul lui William Lyon Mackenzie King, Prim Ministru al Canadei intre 1920 si 1930, iar pe revers nava Spargator de gheata a Pazei de Coasta Canadiene Amundsen in nord, acesta reprezentand rolul de lider in explorarea tinuturilor arctice, si partea nordica a Canadei.





-Bancnota de 20 de dolari, va avea pe avers, la fel ca bancnota anterioara, portretul Reginei Elisabeta a IIa, iar pe revers The Canadian National Vimy Memorial, acesta evocand contributia si sacrificiul canadienilor in conflictele avute loc de-a lungul istoriei.

-Bancnota de 10 de dolari, va avea pe avers, la fel ca bancnota anterioara, portretul lui Sir John A. Macdonald, iar pe revers trenul The Canadian, acesta reprezentand realizarea tehnicii Canadiene de a uni frontiera de est cu cea de vest, fiind la vremea aceea cea mai lunga cale ferata construita vreodata.

-Bancnota de 5 de dolari, va avea pe avers, la fel ca bancnota anterioara, portretul lui Sir Wilfrid Laurier, iar pe revers satelitii Canadarm 2 si Dextre, acestia simbolizand contributia Canadei la programul international spatial si dezvoltarea roboticii.

Bancnotele de 20, 10 si 5 dolari urmeaza sa apara in circulatie pana la sfarsitul anului 2013.

Detalii aici: http://www.bankofcanada.ca/banknotes/bank-note-series/polymer/

Sursa: www.bankofcanada.ca

Canada adoptă bancnotele de plastic

Luni, 20 iunie 2011, Banca Canadei va prezenta noua serie de bancnote, acestea fiind imprimate pe suport de polimer.
Într-o prezentare condusă de Ministrul de Finanţe, James M. Flaherty, se va prezeta tematica noii serii de bancnote, şi bancnotele de 50 şi 100 de dolari. Prima bancnotă din noua serie ce va intra în circulaţie va fi bancnota de 100 de dolari, în noiembrie 2011, urmată de bancnota de 50 de dolari în martie 2012. urmând ca celelalte bancnote, de 5, 10 şi 20 de dolari, să apară până la sfârşitul lui 2013.

Detalii aici: http://www.bankofcanada.ca/2011/06/media-advisories/bank-of-canada-to-unveil-new-polymer-bank-note-series/

RSS Feed

Siteuri partenere:

BannerFans.com
BannerFans.com
BannerFans.com